Gewoon in de fruitmand die tomaten
/ Categorieën: Keukenpraat

Gewoon in de fruitmand die tomaten

De oogst van tomaten kan al zo’n drie tot 21 dagen onderweg zijn tot-ie in jouw boodschappentas belandt, waardoor het onderkoelen van de tomaat al tijdens het vervoeren begint.

De tomaat komt van oorsprong uit landen waar de zomers warm zijn en de winters zacht. Niet zo gek dus dat een tomaat beter gedijt in de warmte. Wageningen University & Research zocht het uit: een tomaat in de koelkast gaat ten koste van de smaak. Want wanneer je een rijpe tomaat in de koelkast legt vermindert de afgifte van belangrijke aromastoffen al binnen drie tot vijf uur. De temperatuur in de koelkast zorgt ervoor dat de tomaat minder lekker smaakt en dit is niet meer terug te draaien.

 

Groentelade of fruitmand

De koelkast mag dan al niet goed zijn voor je tomaten, de groentelade kun je al helemaal beter vermijden. Ondanks dat-ie bedoeld is voor groenten die doorgaans niet heel koud hoeven, vind je de koudste plek van de koelkast nét boven die lade. Gewoon in de fruitmand dus die tomaten. 

 

Vorige artikel Slim koken doe je met je smartphone
Volgende artikel 13 wist-je-datjes over koffie
Beoordeel dit artikel:
5.0

x

Populair

Geen inhoud

Er is een fout opgetreden bij het laden van de inhoud.